21 september 2005

Culinair Italië...

Het eten hier in Italië is met één woord te omschrijven PASTA! Ze hebben dan ook wel heel veel soorten en maten en spagetti en mie en daarnaast heel veel soorten pastasaus, maar het blijft toch pasta. Nou hou ik wel van pasta (zolang het maar niet groen is) en vind ik dat dus niet zo erg maar de variatie moet je toch zelf verzinnen. Ze hebben hier ook wel rijst en couscous, maar veel minder en dan ook geen Uncle Ben's sauzen om er bij te eten. Verder hebben ze hier natuurlijk groentes en fruit, alleen aardappelen zijn iets moeilijker te vinden. Nou hebben ze in dat appartement waar ik woon ook geen aardappelschilmesjes en al helemaal geen dunschiller, dus dat zegt al hoe vaak ze hier aardappelen eten. Ik heb al wel de aardappelpuree gevonden dus als ik echt zin krijg moet dat lukken. (Ik vind aardappels schillen toch maar een vervelend werkje!) Als ik na vier maanden weer terug kom denk ik dat ik heel graag hutspot of stampot boerenkool zal willen, wat dat is hier helemaal onbekend. Verder hebben ze hier ook geen saté-saus en ook geen pindakaas (dan kan ik het dus ook niet zelf maken). Maar het is maar vier maanden. Lekker veel pasta, pasta met rode saus en tonijn, pasta met rode saus (met een net weer anders smaakje) en gehakt. Ik kan ook gehaktschotel maken, met lekker veel groenten en.... mie! Zie je wel variatie. 'T is niet moeilijk, jij bent de chef...

In het centrum van Udine zit verder een hele goede en lekkere Chinees, het is wel anders als bij ons maar wel heel lekker en niet zo duur. Marieke en ik hebben er heerlijk gegeten, salade/soep vooraf en dan beide een hoofdgerecht met rijst erbij en nog beide drinken en we waren maar een euro of 23 kwijt. Das niet zo duur, dus als ik het echt niet meer zie zitten dan kan ik daar heen. En verder hebben ze ook hier (net als in de rest van de wereld) een MacDonalds zitten, dus dan kan ik ook een patatje halen, maar das nou niet het gezondste alternatief. Het uit eten gaan hier is in verhouding met Nederland best wel te doen. Het blijft natuurlijk duurder dan zelf koken maar het is een stuk goedkoper als in Nederland.

Dus wat eten betreft is het hier een beetje eenzijdig, maar dat is ook afhankelijk van hoe creatief iemand is. Maar het moet wel lukken. Als ik terug kom ben ik een echte pasta-eter geworden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Schrijf en typfouten verbeterd